“Ik zoek meer uitdaging in mijn werk”. Die opmerking horen wij bij PIM Werkt vaak. Mensen voelen zich op een gegeven moment niet meer op hun plek, en halen onvoldoende uitdaging en voldoening uit hun werk.

Ze willen iets anders, maar weten vaak niet goed waar ze moeten beginnen. Niet zo vreemd ook, want weten wat je niet wilt, is heel iets anders dan duidelijk voor ogen hebben welke kant je wél op wilt gaan.

Ik had het gevoel dat ik stilstond

In die situatie zat Laura ook. Na meer dan 5 jaar in dezelfde functie bij een grote verkeersschool, was ze eraan toe om zich verder te ontwikkelen. Alleen wist ze nog niet goed welke kant ze daarbij op wilde, of welke mogelijkheden er voor haar waren.

Laura: “Ik was niet direct op zoek naar een andere baan, maar wilde wel ontwikkeling. Ik had het gevoel dat ik stilstond en wilde meer uitdaging in mijn werk. Een duidelijke stip aan de horizon hebben waar ik (samen met collega’s) naartoe zou kunnen werken.”

Opeens kwam ik PIM Werkt overal tegen

Laura: “Ik wist niet waar ik moest beginnen, welke kant ik op wilde. Ineens kwam ik PIM Werkt overal tegen op social media, dus maakte ik een afspraak. Eenmaal daar heb ik fijne gesprekken gehad met Marjolein. We hadden meteen een klik omdat we beiden binnen dezelfde Rabobank organisatie hebben gewerkt.”

Het vertrouwen om stappen te zetten

Laura: “Via Marjolein ben ik  bij het Leerwerkloket terecht gekomen, waar ik Heidi Lammers ontmoette. Zij heeft me gestimuleerd om breder te kijken en vertrouwen te hebben in mijn eigen kunnen. Ik heb veel testen gemaakt en die later met haar besproken. Dat was soms best wel confronterend, maar de gesprekken waren altijd respectvol. Het beeld wat ik van haar bevestigd kreeg heeft me het vertrouwen gegeven om daadwerkelijk stappen te zetten.”

Potentie voor de toekomst

Laura: “Ondertussen heb ik een nieuwe baan gevonden binnen Waterschap de Dommel. Ik werk er voor de Brabant Aquademie. In mijn huidige functie ben ik samen met mijn collega’s verantwoordelijk voor het plannen en organiseren van de ontwikkeltrajecten van alle 1700 medewerkers van de drie Brabantse waterschappen. Een uitdagende job met heel veel potentie voor de toekomst! “

Zoek jij ook meer uitdaging in je werk?

Laura: “Ik ben blij met de hulp en ondersteuning die ik heb gehad van PIM Werkt. Ik kan iedereen aanraden die twijfelt of hij nog wel op de goede werkplek zit, die denkt ‘Ik zoek meer uitdaging in mijn werk” of andere werkgerelateerde vragen heeft, om een afspraak te maken met PIM Werkt. Ik heb zelf inmiddels al een aantal mensen doorverwezen en iedereen is er blij mee!”

PIM Werkt, ook voor jou!

Ben je woonachtig in de regio Meierijstad, Boekel en Bernheze en heb jij, net als Laura, het gevoel dat je niet voldoende wordt uitgedaagd in je werk? Er is vaak meer mogelijk dan je denkt! Onderneem nu actie, en maak een afspraak met PIM Werkt.

Wij werken samen met tal van regionale partners, zoals IBN, om werknemers en werkgevers zo goed mogelijk te helpen. Hier lees je wat we nog meer doen voor ondernemers met en zonder personeel, werkzoekenden en werknemers. Neem gerust contact met ons op.