Ben je op zoek naar een nieuwe baan, of naar nieuw personeel? De consultants bij PIM Werkt kijken naar wat bij jou past. Paul, Judith en Bui namen contact op met PIM Werkt. Dit is hun verhaal.

Op zoek naar personeel

Paul, de eigenaar van á la carte tapas restaurant Gossimijne in Veghel, was op zoek naar personeel, een gastvrouw/man en een kok. Paul: “Ik had ooit eens iets over PIM Werkt in de krant gelezen, dat heb ik toen bewaard. Op het moment dat ik personeel nodig had, heb ik contact opgenomen”.

“Zonder een goed team ga je het niet redden”

Er is vrij weinig verloop in het restaurant. Zelfs tijdens de Corona periode heeft Paul zijn team (ongeveer 30 man) bij elkaar weten te houden. Paul: ”Maar er gaan natuurlijk weleens mensen weg. Bijvoorbeeld omdat een baan in de horeca niet meer bij hun levensstijl past, of omdat ze naar een andere stad verhuizen.”Het geheim van een goedlopend restaurant is volgens Paul zijn team.  Paul: “Je kan wel een mooi restaurant hebben, maar zonder een goed team ga je het niet redden.” De doorslaggevende factor bij het zoeken naar nieuw personeel is dan ook dat er een klik is met de rest van het team. 

Op zoek naar een nieuwe baan

Judith was in diezelfde periode ook bij PIM Werkt terechtgekomen. Ze voelde zich niet meer helemaal happy bij haar vorige baan en was daarom op zoek naar iets nieuws. Judith:  “Ik was op zoek naar een nieuwe baan. Ik koos voor PIM Werkt omdat ik had gehoord dat ze je op een heel prettige manier helpen, met veel persoonlijke aandacht. Vanaf het eerste moment dat ik bij PIM Werkt aan tafel zat, voelde het goed. Ze doen veel moeite en nemen echt de tijd om te bekijken wat er bij je past. 

De functie bij Gossimijne sprak me aan, en ik kreeg bijna direct te horen dat ik op gesprek mocht komen!”

Nergens anders terecht willen komen

Paul: “Ik heb tijdens een gesprek al snel in de gaten of mensen in mijn team passen of niet, en over Judith had ik gelijk een goed gevoel. Ze moest nog wel een proefdag draaien, om te zien hoe ze het in het team doet en om te ontdekken of de functie en het bedrijf bij ze past.”

Dat de functie bij haar past is duidelijk. Judith  werkt nu een paar maanden met veel plezier als gastvrouw bij Gossimijne.“Judith: Ik ben heel blij met deze baan, ik  had nergens anders terecht willen komen!”

Een andere functie dan waar hij voor kwam

Dan schuift Bui bij aan tafel. Zodra je hem spreekt is het overduidelijk: koken is zijn lust en zijn leven. Toch kwam bij bij PIM Werkt binnenlopen om te informeren naar een functie als bezorger. Toen Rik, consultant bij PIM Werkt, Bui vroeg wat hij  het liefst zou doen, was het wel duidelijk dat zijn passie ergens anders lag. Rik stelde daarom voor om op zoek te gaan naar een functie waarbij Bui in de keuken aan de slag kon. 

Niet de juiste diploma’s

Dat had Bui ook zelf geprobeerd, maar zonder succes. Bui:  “Ik kon nergens terecht, omdat ik al wat ouder ben en niet de juiste diploma’s heb.” Nadat Rik contact op had genomen met Paul en de situatie had voorgelegd, wilde Paul Bui wel een kans geven. Paul: “Ik vind het minder belangrijk dat iemand de juiste papieren heeft, zolang ze maar willen aanpakken, in het team passen en gemotiveerd zijn. De rest is aan te leren. “ 

Ik ga hier nooit meer weg!

Na een goed gesprek en een proefdag kreeg Bui een functie in de keuken. Daarnaast bood Paul hem een korte vakopleiding aan om zijn vaardigheden te verbeteren. Bui is overduidelijk op zijn plek bij Gossimijne. “Ik ga hier nooit meer weg!”

Bui aan het werk in de keuken van Gossimijne

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe baan?

Ben je woonachtig in de regio Meierijstad, Boekel en Bernheze, ben je op zoek naar een nieuwe baan of nieuw personeel? Maak dan eens een afspraak met PIM Werkt. Wij helpen je om de plek te vinden die bij je past.

Wij werken samen met tal van regionale partners om werknemers en werkgevers zo goed mogelijk te helpen. Hier lees je wat we nog meer doen voor ondernemers met en zonder personeel, werkzoekenden en werknemers. Neem gerust contact met ons op.

Judith:  “Ik raad iedereen in Meierijstad die op zoek is naar een andere functie aan om eens langs te gaan bij PIM Werkt. Ze luisteren echt naar wat jij wilt, zijn super attent, en heel persoonlijk.”