Nieuw teamlid

Iedere maand stellen we een van onze teamleden aan je voor. Deze keer is dat Consulente Marjolein Gabriëls. Bij PIM Werkt geloven we in de kracht van persoonlijke aandacht. Die persoonlijke aandacht is ook de reden waarom Marjolein Gabriëls bij PIM Werkt terecht is gekomen.  Direct contact, mensen echt kunnen helpen is al vanaf het begin de rode draad in haar carrière.

Eerst wat over jou, waar kom je vandaan?

Marjolein Gabriëls: Ik ben geboren in Alphen aan de Rijn, maar ik groeide op in een dorpje onder Eindhoven. Tegenwoordig woon ik in Den Bosch, samen met mijn vriend en 2 zoontjes. 

Hoe ben je bij PIM Werkt terecht gekomen?  

Marjolein Gabriëls: Oorspronkelijk kom ik uit de financiële wereld. Ik begon bij de Rabobank als klantadviseur. De reden dat ik voor die functie koos, was het directe klantcontact. Gaandeweg merkte ik dat er steeds minder ruimte was voor persoonlijke aandacht voor de klant, en voelde ik me steeds minder op mijn plek. Daarom besloot ik, na 10 jaar in de financiële sector het roer om te gooien. Ik wilde meer zingeving in mijn werk, en ging op zoek naar een functie waarin ik écht iets voor een ander kon betekenen. 

Na een korte tussenstap als office manager bij een metaalbedrijf kwam ik terecht bij re-integratie en  arbeidsbemiddelingsbureau Fith in Den Bosch. Ik werkte in eerste instantie vooral op de achtergrond, maar de wens om meer 1 op 1 contact te hebben met cliënten kwam al snel weer naar boven. Dat lukte, want ik kon meedraaien met een interne startup. 

Marjolein Gabriëls: ik miste het persoonlijke contact

Helaas bleek deze startup op de huidige wijze niet voortgezet te kunnen worden en werd het concept tijdelijk stopgezet, waarbij ik terugkeerde in mijn oude functie. Ik miste hierin het persoonlijk contact met de klanten en ging op zoek naar een functie waar ik meer op de voorgrond kon werken. Zodoende ben ik bij WSD terecht gekomen. 

Vanuit WSD begeleid ik als trajectconsulent mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om werk te vinden. De redenen waarom iemand  een  afstand tot de arbeidsmarkt heeft kan heel verschillend zijn, soms is het een lichamelijke of geestelijke beperking, maar bijvoorbeeld ook mensen met een taalachterstand, zoals vergunninghouders. 

WSD is één van de netwerkpartners van PIM Werkt. Zo versterk ik dan ook sinds mei 2021 het team van PIM Werkt als Consulent.  

Waarom werk jij bij PIM Werkt?

Marjolein Gabriëls: Bij PIM Werkt staan we klaar voor iedereen die kan en wil werken, in welke richting iemand ook werk zoekt, van niveau 1 tot universitair geschoold. Voor mensen die op zoek zijn naar loopbaanadvies of andere vraagstukken hebben omtrent werk. 

Het persoonlijke contact is voor mij heel belangrijk. Dat zou natuurlijk ook bij andere organisaties kunnen, maar PIM gaat hierin volgens mij een stapje verder dan de meeste organisaties. We horen ook regelmatig terug van cliënten dat ze die persoonlijke aandacht zo waarderen. 

“Een vrolijk gezicht terug zien omdat ze een passende baan hebben gevonden, daar doe je het echt voor!”

Je bouwt een band op met de mensen, en leeft met ze mee. Als het dan lukt om een werkplek te vinden waar iemand blij mee is, geeft dat echt voldoening. Een vrolijk gezicht terug zien omdat ze een passende baan hebben gevonden hebben via PIM Werkt of op eigen kracht waarbij PIM Werkt ondersteuning heeft geboden, daar doe je het echt voor!

Wat raakt jou in het werk bij PIM Werkt? 

Marjolein Gabriëls: Wat mij raakt in mijn werk bij PIM zijn de verhalen van de mensen die ik spreek. De ervaringen die zij hebben met oud werkgevers, de zoektocht naar een baan, de tegenslagen in het leven maar ook de blijdschap wanneer we samen die baan vinden die goed bij ze past. Het is mooi om te zien dat een klein beetje aandacht, tijd en een luisterend oor, mensen soms dat extra zetje geeft en gemotiveerd houdt om uiteindelijk (samen) die baan te vinden.

De kracht van PIM Werkt zit ‘m in het maatwerk

Waarom zouden werkzoekenden met PIM Werkt in gesprek moeten gaan volgens jou? Marjolein Gabriëls: De kracht van PIM Werkt zit ‘m in het maatwerk dat we hier leveren, omdat we met verschillende expertises bij elkaar zitten. Als iemand bij ons binnenkomt, wordt er met het team bekeken wie die persoon het beste kan helpen. Vervolgens zetten we de juiste expertises en netwerken in.

We nemen de tijd om echt te luisteren.  Persoonlijke aandacht staat hier centraal. We helpen mensen hier bijvoorbeeld ook met hun cv, LinkedIn of om een sollicitatiegesprek te oefenen als dat nodig is.  

De samenwerking van de verschillende arbeidsmarkt partijen bij PIM Werkt, brengt niet alleen een groot netwerk aan werkgevers mee, maar ook een gedreven Accountteam dat proactief op zoek gaat naar passende en duurzame vacatures. 

Heb jij ooit zelf een persoonlijk PIM Werkt moment meegemaakt? (Of iemand uit je omgeving? )

Marjolein Gabriëls: Ik zeg altijd dat ik de “lange route” heb genomen. Ik weet nog dat de directeur van de basisschool destijds een inschatting maakte. Ik zou volgens hem net de Mavo aankunnen, dus daar begon ook mijn opleiding. De mavo haalde ik, al was het met hakken over de sloot. Ik was niet gemotiveerd, want ik had geen idee waar ik voor leerde. 

Dat veranderde toen ik hotelmanagement (MBO) Op de Rooi Pannen ging studeren. Met een heldere richting/doel was ik in staat om veel gedisciplineerder te studeren. Ik heb vele nachten geblokt, maar ben uiteindelijk met een mooi resultaat en veel plezier geslaagd. 

Daarna heb ik nog een jaar NHTV Toerisme (HBO) in Breda gedaan. Maar op dat moment was het teveel voor me. Ik ben voortijdig gestopt en op zoek gegaan naar een baan. 

Met kleine stapjes kom je er ook!

De arbeidsmarkt was op dat moment niet gunstig voor werkzoekenden. Ik heb op ‘alles’ gesolliciteerd wat enigszins maar paste, omdat ik snel wilde gaan werken. Op veel van mijn  sollicitatiebrieven ontving ik tot mijn frustratie niet eens een reactie. 

Uiteindelijk ben ik bij een bakker begonnen. Leuk werk, maar na 1 jaar wilde ik graag weer meer. Ik ging bewust op zoek naar een werkgever waar ik mezelf nog verder kon ontwikkelen en doorgroeien. Door een tip van een vriend kwam ik bij de Rabobank terecht, waar ik 10 jaar lang met veel plezier heb gewerkt in verschillende functies. 

Tijdens die periode heb ik mijn HBO diploma Commerciële Economie weten te behalen. Ik werkte toen 36 uur. Drie en half jaar ging ik 1 avond in de week naar school en studeerde ik in de avonduren en het weekend. Het ging me toen een stuk makkelijker af dan toen ik voltijds studeerde. Zo zie je maar weer, dat als je je doel niet in 1 stap kunt bereiken, je er met meerdere kleine stapjes ook komt!

Welke cliënt is jou bijgebleven?

Marjolein Gabriëls: Een tijd geleden werd ik benaderd om een alleenstaande moeder te helpen, ze had snel inkomen nodig, omdat ze nog geen recht had op een uitkering.

Na een kennismakingsgesprek zijn we gaan kijken naar de mogelijkheden. Ze voelde de urgentie om zo snel mogelijk weer aan het werk te zijn en wilde alles aanpakken. Ze kon snel aan de slag in de logistiek, maar toen ik haar vroeg wat ze écht wilde,  zei ze dat ze graag aan de slag wilde binnen de afvalverwerking. 

Op dat moment stond er niets open, maar ik besloot alle bedrijven in de regio te benaderen.  Na een aantal telefoontjes is het gelukt een kennismaking te regelen en is ze aangenomen!

PIM Werkt, ook voor jou!

Heb jij ook uitdagingen op het gebied van werk en ben je woonachtig in de regio Meierijstad, Boekel en Bernheze? Neem dan gerust contact op met PIM Werkt voor het maken van een afspraak. Wij werken samen met tal van regionale partners, zoals IBN, om werknemers en werkgevers zo goed mogelijk te helpen. Op de pagina over PIM Werkt lees je wat we nog meer doen voor ondernemers met en zonder personeel, werkzoekenden en werknemers. Neem gerust contact met ons op.