“Mijn hart ligt echt bij mensen die het (nog) niet zelfstandig lukt om die leuke baan te vinden die bij hen past. Maatwerk bieden, de mens achter de mens zien, is zó belangrijk in deze overspannen arbeidsmarkt. Ik heb echt een prachtige job!”

Jacqueline Musters

Iedere maand stellen we een van onze teamleden aan je voor. Deze maand is dat Jacqueline Musters, accountmanager bij PIM Werkt.

Vertel eens wat over jezelf?

Ik ben Jacqueline Musters, geboren in Eindhoven, 57 jaar, trotse moeder van 4 kinderen, 3 zonen van 25, 23 en 22 jaar en 1 dochter van 18 jaar. Tegenwoordig woon ik in Tilburg met mijn jongste zoon en onze 2 katten, Spikey en Mimi. In mijn vrije tijd sport ik graag (spinning). Reizen vind ik heerlijk, ik houd van gezelligheid (borrelen, lekker eten), en mooie films kijken op het grote doek. Als het maar in goed gezelschap is!”

Wat is je achtergrond?

“Na mijn HAVO en VWO heb ik Pedagogiek gestudeerd op de Universiteit in Nijmegen. Omdat deze studie toch niet helemaal ‘mijn ding’ bleek te zijn heb ik na het behalen van mijn propedeuse mijn affiniteit met cultuur en talen omgezet in de HBO studie Tolk-Vertaler Chinees (Mandarijn) en Frans. Na deze studie heb ik een tijdje in Parijs gewoond en gewerkt en daarna in China in de rol van reisbegeleidster voor Nederlandse gezelschappen.”

Gevarieerd werkverleden

“Na enige jaren ben ik weer terug naar Nederland gekeerd. Uiteindelijk ben ik in meer commerciële banen beland, zoals bijvoorbeeld intercedent bij Randstad. Maar ik ben ook communicatiemanager geweest voor een groot transportbedrijf in Brabant. Een heel gevarieerd werkverleden dus, waarbij ik veel heb gezien van de wereld. Uiteindelijk heb ik een prachtig gezinnetje gesticht in het mooie Oisterwijk/ Moergestel.”

Werkzoekenden en werkgevers verbinden

Jaqueline vertelt: “Eigenlijk ben ik bij toeval in het Sociaal Domein terecht gekomen. Eerst als bijstandsconsulente voor de gemeente Lith en uiteindelijk accountmanager voor de gemeente Oss. Nu ben ik alweer bijna 14 jaar werkzaam als accountmanager bij WSD in Boxtel. Hier maak ik elke dag met veel plezier verbindingen tussen werkzoekenden en werkgevers.”

Waarom werk jij bij PIM Werkt?

“Het was een logische stap voor mij om bij PIM Werkt aan te sluiten. Ik had als accountmanager voor WSD al de focus op de regio Meierijstad en zodoende ken ik hier al veel bedrijven. Ook werkte ik regionaal al intensief en prettig samen met de accountmanagers van o.a. de gemeente Meierijstad, IBN, UWV. Dat bij PIM Werkt nu ook private partijen toegevoegd zijn zoals Unique en HOBIJ, maakt dat alles nog sneller en effectiever werkt, zonder daarbij de menselijke ‘touch’ en persoonlijke aandacht te vergeten!”

Wat raakt jou in het werk bij PIM Werkt?

Jacqueline Musters: “De bevlogenheid van alle collega’s van PIM Werkt. Zij zetten elke dag weer hun schouders eronder om iedereen te helpen met allerlei soorten vragen rondom werk. Of het nu gaat om de zoektocht naar een (andere) baan, opleidings-/omscholingsadvies, subsidiemogelijkheden voor werkgevers, een talentscan voor werkzoekenden… we zoeken het uit en komen met een zo concreet mogelijk antwoord! We luisteren echt naar het verhaal achter het verhaal van onze bezoekers. Iedereen loopt met een goed gevoel de deur weer uit bij PIM Werkt. Gewoon omdat het werkt!”

Waarom zouden werkzoekenden met PIM Werkt in gesprek moeten gaan volgens jou? 

“Ten eerste omdat het een mooie, fysieke plek is waar iedereen welkom is. Iedereen wordt zo goed mogelijk geholpen met zijn of haar vraag over werk en opleiding. Ten tweede omdat we niet loslaten totdat we er samen uit gekomen zijn. En ten derde omdat de dienstverlening op maat en persoonlijk is en we kunnen putten uit een enorm lokaal en regionaal netwerk!”

Heb jij ooit zelf een persoonlijk PIM Werkt moment meegemaakt? Of iemand uit je omgeving? 

Jacqueline Musters: “Eigenlijk vieren we onze PIM-momentjes wekelijks! Elke plaatsing is een viermomentje. Vaak is het door gezamenlijk optrekken in het team tot stand gekomen. De teamprestatie is wat mij betreft belangrijker dan een persoonlijk succesje. Het belangrijkste is een duurzame plaatsing, een match met dat gouden randje die er echt toe doet, een persoonlijk verhaal.” 

Wat is jouw PIM Werkt succesverhaal?

Jacqueline vertelt: “Soms raken mensen je, hun verhaal, hun reis naar de juiste baan. Zo sprak ik een man die jarenlang in detentie had gezeten in het buitenland. Hij wilde in Nederland een nieuwe start maken en een toekomst opbouwen. Hij was bereid alles aan te pakken en was heel eerlijk en transparant naar de werkgever. De werkgever gaf hem een kans met een proefplaatsing en uiteindelijk heeft hij een jaarcontract gekregen. Hij kon zijn geluk niet op! Die brede smile op zijn gezicht toen hij hoorde dat hij een contract kreeg… Daar doe je het toch voor!”

PIM Werkt, ook voor jou!

Heb jij uitdagingen op het gebied van werk en ben je woonachtig in de regio Meierijstad, Boekel en Bernheze? Neem dan gerust contact op met PIM Werkt voor het maken van een afspraak. Wij werken samen met tal van regionale partners, zoals IBN, om werknemers en werkgevers zo goed mogelijk te helpen. Hier lees je wat we nog meer doen voor ondernemers met en zonder personeel, werkzoekenden en werknemers. Neem gerust contact met ons op.