PIM Werkt is meer dan een mobiliteitscentrum

Uit de verhalen die werkzoekenden dagelijks met ons delen blijkt dat PIM Werkt maatschappelijke impact maakt.

Want PIM Werkt maakt zich sterk voor iedereen die kan en wil werken. Het is dé kruiwagen naar werk. Het extra paar schouders om tegen aan te leunen of eronder te zetten. En soms net dat extra zetje dat nodig is.

Britta’s persoonlijke zoektocht naar werk

Britta Berg: “Ik ben geboren en getogen in Duitsland en medio jaren 80 naar Spanje geëmigreerd. Ik heb 10 jaar met veel plezier op de Canarische Eilanden gewoond en gewerkt. In 1998 verhuisde ik met mijn gezin naar Nederland.

Ik liet een prachtige baan in de toeristische sector op Gran Canaria achter, om vervolgens in Nederland helemaal opnieuw te beginnen.

Nog vol zelfvertrouwen startte ik aan mijn zoektocht naar werk. Mijn Nederlandse taalvaardigheid was op dat moment onvoldoende. Dat speelde mij al snel parten.

Op basis van mijn CV en werkervaring kreeg ik wel de kans om sollicitatiegesprekken te voeren, maar niemand bood mij een baan aan. Mijn zelfvertrouwen begon mij langzaam in de steek te laten. Ik besloot om nog intensiever de Nederlandse taal te leren en via uitzendbureaus op zoek te gaan naar een passende functie. Toen ook het vierde uitzendbureau dat ik bezocht niet de moeite nam om mij in te schrijven, was ik bijna ten einde raad. Het laatste bureau dat ik die dag ging opzoeken was Manpower.”

Britta Berg over haar eigen “PIM Werkt” ervaring

Britta Berg: “Een enorm enthousiast en warm team ontving me en ging direct met mij aan de slag. In mijn bijzijn belden ze bedrijven die gerelateerd waren aan de toeristische sector. De taalvaardigheid vonden ze geen probleem, dat leer je wel in de praktijk als je aan de slag bent zeiden ze. Ik bloeide weer op. Blij dat zij in mij geloofden en mijn talenten zagen. Naast werkgevers die zij met mijn CV benaderen, vroegen zij mij om na te denken of de rol van Intercedent bij Manpower zelf iets voor mij zou kunnen zijn.”

Kansen bieden en vertrouwen geven maakt loyale medewerkers

Britta Berg: “Al snel startte de sollicitatieprocedure bij Manpower. Naast gesprekken maakte een assessment deel uit van de procedure. Een assessment in de Nederlandse taal, ik snapte er niets van. En toch, een belletje van de directeur: we weten nog niet wat we met je doen, maar dat we samen gaan werken is een feit! Ga iets doen met bedrijven die iets met Duitsland te maken hebben, dat werd mijn opdracht.

Ik had een baan! Ik weet nu nog hoe dat voelde. Dat zij mij een kans gaven. Ik ging aan de slag als intercedente. De start van een mooie carrière in nationale en internationale management- en directiefuncties.

Manpower heeft mij ook na 18 jaar dienstverband ondersteund, om mijn eerste stap te zetten als zelfstandig ondernemer. Want sinds 2016 werk ik als zzp’er en richt ik mij op projecten die gerelateerd zijn aan het thema arbeid.”

Voor iedereen een PIM Werkt

Britta Berg: “Het initiatief van PIM Werkt spraak mij direct aan. Ik was meteen enthousiast en wilde hier graag aan mee bouwen en de leiding in nemen. Een fysieke plek creëren waar werkzoekenden zich welkom en gehoord voelen, warm worden onthaald, de tijd, aandacht en ondersteuning krijgen die zij nodig hebben.

Ik hoop dat Pim Werkt een voorbeeld is dat door andere gemeenten zal worden gevolgd. Om werkzoekenden die minder zelfredzaam en minder digitaal vaardig zijn aan de hand te nemen en te begeleiden op weg naar werk.

Inmiddels hebben wij meer dan 200 werkzoekenden bij PIM Werkt mogen verwelkomen.”

Onlangs hoorden we iets heel moois dat iemand over PIM Werkt zei:

“Het leuke aan het team van PIM Werkt is, dat ze je niet meer loslaten.”

En dat is precies waar we voor staan!

PIM Werkt, ook voor jou!

Heb jij ook uitdagingen op het gebied van werk en ben je woonachtig in de regio Meierijstad, Boekel en Bernheze? Neem dan gerust contact op met PIM Werkt voor het maken van een afspraak. Wij werken samen met tal van regionale partners, zoals IBN, om werknemers en werkgevers zo goed mogelijk te helpen. Op de pagina over PIM Werkt lees je wat we nog meer doen voor ondernemers met en zonder personeel, werkzoekenden en werknemers. Neem gerust contact met ons op.